Poslanci schválili komisie MsZ, zásady odmeňovania stiahli z rokovania

27.01.2011 Celý región

Vranov nad Topľou 27. januára (TASR) - Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou odsúhlasili dnes vytvorenie komisií Mestského zastupiteľstva (MsZ) a odobrili menovanie ich členov a predsedov.
Počet týchto poradných a kontrolných orgánov mesta zostáva oproti predchádzajúcemu funkčnému obdobiu zachovaný, niektoré však budú pracovať pod iným názvom. Nové zásady odmeňovania poslancov MsZ poslanecký zbor stiahol z rokovania.
Do funkcie predsedu finančnej komisie ustanovilo MsZ poslanca Štefana Topľanského (Smer-SD), majetkovej komisii bude predsedať Milan Tkáč (nezávislý), komisii výstavby a životného prostredia a verejného poriadku Jozef Barna (nezávislý), komisii školstva Peter Štefanko (Smer-SD), komisii kultúry a medzinárodnej spolupráce Emília Antolíková (KDH), komisii rozvoja a spolupráce s podnikateľmi Michal Mudrák (KDH), komisii mládeže a športu Marián Smolák (Smer-SD), komisii územného rozvoja dopravy a služieb Ľubomír Lukič (Smer-SD) a komisii na ochranu verejného záujmu Dušan Molek (Smer-SD).
Z programu rokovania dnes stiahol poslanecký zbor materiál nových zásad odmeňovania poslancov, ktorý predložil do MsZ primátor mesta Ján Ragan (nezávislý). Podľa jeho návrhu mali dostávať na základe nových podmienok odmeny v podobe mesačného paušálu v hodnote 130 eur, čo prekážalo napríklad poslancovi Jánovi Uhlíkovi (Smer-SD).
Podľa neho by mal nový návrh odmien prihliadať na zásluhovosť poslancov, ako tomu bolo doteraz. \"Očakávam, že bude pripravený nový materiál. Paušály sú o tom, že či bude chodiť poslanec alebo nebude a ako bude pracovať na zasadnutiach MsZ, peniaze dostane vždy, \" povedal Uhlík.
Svoj nesúhlas s predkladaným materiálom vyjadril aj v nadväznosti na to, že podľa nových pravidiel mali zostať bez odmeny pracovníci magistrátu a obyvatelia mesta, ktorí sa zúčastňujú zasadnutí výborov mestských častí či komisií MsZ. \"Ide mi o to, aby ako poslanec, tak zamestnanec mestského úradu, ale aj neposlanci mali za svoju prácu zaplatené, \" poznamenal.
Pokiaľ by nový materiál schválili, poslanci by zarábali menej ako doteraz. Ragan informoval, že členovia poslaneckého zboru doteraz poberali okrem paušálnej sumy aj odmeny za účasť v komisiách, mestskej rade, ako aj za členstvo v orgánoch spoločností s účasťou mesta, čo chcel zmeniť.
\"Snažil som sa o návrh, keď by brali poslanci paušál, ktorý by sa krátil na základe neúčasti. Zastávam názor, aby boli odmeňovaní symbolicky. Túto funkciu by mali vnímať ako poslanie, ich odmeny by nemali byť dôvodom ich kandidatúry za poslancov mesta, \" uzavrel Ragan.
 

Vyberte región